İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınmasını içeren uygulama bir kez daha uzatıldı. “İmar Barışı” adı altında yapılan uygulama için verilen son gün olan 31 Aralık 2018 tarihi, alınan kararla 6 ay daha uzatıldı. Eskişehir’de bugüne kadar İmar Barışı uygulamasına 17 binden fazla başvuru yapılmıştı.

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilen ve büyük ilgi gören İmar Barışı uygulamasının 6 ay daha uzatıldığı belirtildi.
İmar Barışı kapsamında imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması planlandı. İmara aykırı olan tüm yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen düzenleme için son tarih 31 Aralık 2018 olarak duyurulmuştu. 31 Aralık 2017'den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan uygulama alınan yeni kararla 6 ay daha uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sürdürülen başvuru alımlarına Eskişehir’den büyük ilgi gelmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Eskişehir’den imar barışı için 17 Bin 65 başvuru yapıldığı 50 bin 607 bağımsız yapının ise bu uygulamadan faydalandığı ifade edilmişti.
Ülke genelinde ise İmar Barışı için yapılan başvuru sayısının 10 Milyonu geçtiği belirtildi. 


İmar Barışından 6 aylık yeni süreç içerisinde faydalanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden de başvuru yapabiliyor.