Mevcut uygulamaları sürdürme kararı aldık

Erdoğan: "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız kısa çalışma ödeneği mart sonunda bitiriyoruz."

Mevcut uygulamaları sürdürme kararı aldık
banner127

Salgında son durum ve alınacak yeni kararlar için gözler bir kez daha kabine toplantısında.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Dayatmalara Eyvallah demeyerek  Türkiye'yi 2023 rotasında tutumayı başardık.

Reform programımızı ekonomide istikrarı güçlendirecek şekilde teçhiz ettik.

Gençlerimize, üzerinde 2053 vizyonlarını inşa edebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmakta kararlıyız.

Bu dönemde büyük bir fedakarlık göstererek ön cephede çalışan sağlık çalışanlarımıza minnetlerimi sunuyorum.

Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Birçok ülkede görülen sıkıntıların, tedarik zincirindeki aksaklıkların ve güvenlik zafiyetlerinin hiçbirine Türkiye'de şahit olunmadı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI MART AYINDA SONA ERİYOR

3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar TL kısa çalışma ödeneği verdik. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz.

Gelir kaybı desteğine yapılan başvuruların 975 bine yakını onaylandı, ciro kaybı desteğiyle ilgili başvuruların değerlendirmesi sürüyor.

Bugüne kadar salgın denetimlerinde 32 milyon TL'ye yakın idari para cezası uygulandı.

Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır.

YENİ RİSK HARİTASI

Sağlık Bakanlığımız illerin seyrini çok yakından takip ediyor. Aşılama yaygınlaştıkça sağlıkla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz.Mevcut uyuglama bir süre daha devam edecek."

Saat 16.25'te başlayan toplantıda risk haritası güncellenecek. İllerdeki vaka artışı değerlendirilecek. Olası yeni tedbirler gözden geçirilecek. Sokak kısıtlamaları, restoran ve kafelerin durumuyla, yüz yüze eğitimle ilgili kararlar illerin durumuna göre güncellenecek. Riskin arttığı illerde kısıtlamalar da artacak. Aşı çalışmaları ve yerli aşı süreci de görüşülecek.

Açıklanan ilk haritayla 81 il düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 renk grubuna ayrılmıştı.

14 il düşük, 28 il orta, 22 il yüksek,17 il de çok yüksek risk grubundaydı. Ama aradan geçen sürede vaka sayıları arttı.

Haritanın açıklandığı 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı, 15 bin sınırını da aştı.

Vaka sayısının 15 bini geçmesiyle risk durumu gözden geçirilecek. Risk haritası güncellenecek. Vaka sayısı ve riski artan illerde yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

RENKLER NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Sağlık Bakanlığı haftalık vaka sayısı 100 binde 10'un altındaki illerin "düşük", 11-35 arasının "orta", 36-100 arasının "yüksek", 100'ün üstündeki illerin ise "çok yüksek" riskli' sayılacağını açıklamıştı.

Buna göre; mavi düşük riskli, sarı orta riskli, turuncu yüksek riskli, kırmızı çok yüksek riskli illeri temsil ediyor. Renk kodlarının belirlenmesinde tek kriter vaka sayısı değil.

Haritada vaka sayısı, nüfusa oranı, artış/düşüş oranı, aşılama oranı, yoğun bakım ve servis kapasiteleri gibi kriterler birlikte hesaplanarak açıklanacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2021, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30