Hastanenin şehir dışına yapılması ve mekanın büyüklüğünün diğer şehir hastanelerinde olduğu gibi benzer sorunları beraberinde getirdiğini aktaran Çakırözer, “Hastanenin açılmasının ardından 2 ay geçmesine rağmen ne hastaların, ne hastane çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler hala giderilmiş değil. Hastanedeki AVM havası bir yana, hastanede birbirini bulamayan hekim ve hastalar, dakikalarca asansör bekleyenler, uzun nöbetler, döner sermayesini alamayan hekimler, hastane yakınında ilaç bulamayan hastalar, yönetimdeki çok başlılık, çalışanların mutsuzluğuyaşanan mağduriyetlerden başlıcaları” dedi.
Yeni hastanenin açılmasına rağmen, şehir merkezindeki eski hastanelerdeki hasta sayısının son zamanlarda artığına da dikkat çeken Çakırözer, “Bizler yurttaşlarımızın en iyi, nitelikli sağlık hizmetini, eşit biçimde, rahatça ulaşarak ve bedel ödemeden almasından yanayız” dedi.
HASTANELER AVM’LEŞTİRİLDİ, HASTALAR MÜŞTERİ YAPILDI
Meclis Genel Kurulu’nda Eskişehir’in sorunlarına ilişkin söz alan CHP’li Çakırözer, Şehir Hastanesi’nde yaşanan sorunlara değinerek, Şehir Hastaneleriyle birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak yerine, sağlığı ticarileştiren ve özelleştiren bir yapı inşa edildiğini de vurguladı. Çakırözer, “Sadece Eskişehir’imizde değil, Türkiye’nin dört bir yanında açılan Şehir Hastaneleri’nde yaşanan sorunlar ortak. Hastaneleri adeta AVM’leştiren, şehrin dışında, vatandaşı ulaşım anlamında hem maddi hem manevi olarak yoran şehir hastaneleri; hastayı hasta olarak değil, müşteri olarak görmektedir. Kendini maksimum 5 yılda amorti edecek şehir hastaneleri için devlet 25 sene kira ödeyecek, vatandaşın cebinden ödediği vergiler israf edilecek, olan yine vatandaşa olacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 18:03