İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu’nun “engelli bireylerin tüm alanlarda yaşadığı sorunların araştırılması ve bunların gereğinin yerine getirilmesi için” sunduğu araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.
1 Temmuz 2005'te yürürlüğe giren ve engelli bireylerin toplumun diğer bireylerine eşitlendirilecektir hükmü taşıyan Engelliler Kanunu’na rağmen, günümüzde yapılanların son derece yetersiz kaldığını vurgulayan Kabukcuoğlu, “Engelliler, toplumsal hayata katılma konusunda çeşitli problemlerle karşılaşmaktadır. Son yıllarda engellilerin toplumsal hayattan dışlanmalarının önlenmesine yönelik çeşitli politikalar geliştirilmekle birlikte yetersizdir. Hükûmet, yaptığı cüzi maddi yardımlarla engellileri susturmaya çalışmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca %40 engellilere ayda 661 Türk lirası, %70 ve üzeri engellilere de ayda 991 Türk lirası maaş ödenmektedir. Bu, sadece adı olan ancak kişinin ihtiyaçlarını karşılamaktan son derece uzak bir bedeldir. Bu destek açlık sınırının yüzde 30'u, yoksulluk sınırının yüzde 10'una tekabül eder yani engelli vatandaşlarımız açlık sınırının bile çok altında bir destekle hayata tutunmaya mecbur bırakılmıştır.
İYİ Parti komisyondaki ilgili bakanlığın bütçe görüşmelerinde ayrılan ödeneğe ilave 20 milyarlık bir devlet ödeneği talep etmiş, ancak bu öneri iktidarca reddedilmiştir. Engelli bireyler için birinci öncelik onların istihdamının sağlanmasıdır. İstihdamı sağlanmış olan engelli birey daha özgür, kendine güvenen ve daha mutlu birey olacaktır.” dedi.
İYİ Parti’nin, Dünya Engelliler Gününe 1 gün kala sunmuş olduğu önerge meclis çoğunluğu ile reddedildi.