Dolar düşmeye devam ediyor!

Piyasada gözler Rahip Brunson ile ilgili karar sonucunda dolar fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar Rahip Brunson kararı sonrası dolar fiyatlarının ne kadar kadar kaç TL olduğunu merak ediyor ve bu konu ile ilgili araştırmalarda bulunuyorlar. İşte Brunson kararı sonrası 1 dolar ne kadar ve kaç TL?

Dolar düşmeye devam ediyor!
banner127

ABD Doları, Cuma günü önemli paralar karşısında bu ayın en düşük seviyesine geriledi. Düşen ABD tahvil faizleri ve Wall Street zararlarının güveni azaltması doların güçsüz seyrinde etkili oldu. Dolar Endeksi (DXY) haftanın son işlem gününde 95 seviyesinden işlem gördü. Gösterge endeks, Salı günü 96.15 ile aylık zirvesini görmüştü. Dow Jones Endeksi, Perşembe gününü yüzde 2.13 ekside 25,052 puanda iki ayın en düşük seviyesinden kapattı. S&P 500 Endeksi yüzde 2.05 geriledi. Dow Jones, 26,951 puan ile 3 Ekim'de görülen tüm zamanların zirvesinden yaklaşık yüzde 7 aşağıda bulunuyor. ABD'de açıklanan tüketici enflasyonunun tahmin edilenden zayıf gelmesi traderların Fed'in faiz artırımı temposunu hızlandıracağı beklentilerini azalttı.

Altın hisselerdeki düşüş sonrası sert yükseldi

Perşembe günü, altın fiyatları, küresel hisse senetlerindeki sert düşüşün metale yönelik güvenli liman alımlarını getirmesinin etkisiyle, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma sonucunun çıktığı Haziran 2016'daki referandumdan bu yana en büyük günlük yükselişi gerçekleştirdi. Altına bir destek de ABD enflasyon verisinden geldi. ABD'de enflasyonun beklenenden düşük çıkması, Fed'in faiz artırımlarının hızını yavaşlatabileceği spekülasyonunu güçlendirdi.

Perşembe günü ons başına 1,226.42 dolar ile 10 haftanın en yüksek seviyesini gören altın, Ağustos ayının sonlarından bu yana 1,200 dolar civarında dar bir aladna dalgalandı. Altının bu dar alandaki seyri, jeopolitik risklerden dolayı artan güvenli liman alımlarının faiz artırımlarından dolayı gelen satışlarla dengelenmesinden dolayı gerçekleşti. Cuma günü, altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,220.40 dolara geriledi, ancak üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Asya hisse senetlerinin çoğu, küresel hisselerde Şubat'tan beri görülen en sert satışın ardından, Cuma günkü işlemlerde toparlandı. ABD'de hisse sneedi vadelileri kazançlarını artırırken tyahvil faizleri yönünü yukarı çevirdi. Dolar fazla değişmedi ve yen son kazançlarının bir kısmını geri verdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Mayıs 2017'den beri görülen en düşük seviyesinden tırmandı. Hong Kong ve Güney Kore hisseleri yükselişe öncülük etti. Şanghay'da işlem gören hisse senetleri öğle sonrası işlemlerde yükseldi ve İngiltere hisse vadelileri tırmandı. Yuan geri çekildi ve günlük fiksingin beklenenden zayıf gelmesiyle Asya'da en kötü performans gösteren para birimi oldu. Bloomberg haberine göre ABD Hazine yetkilileri Çin'in kur manipülasyonu yapmadığı sonucuna vardı.

Hisse senetlerinin bu haftaki düşüş seyrinde yatırımcıların birçok unsuru değerlendirmesi etkili oldu. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı ve ABD ekonomisinin sıradışı büyüme sürecinin sonuna yaklaştığına ilişkin endişeler, hisse senetlerinin düşüşünde rol oynadı.

Boston'da State Street Global Advisors baş yatırım stratejisti Michael Arone, “İnsanlar Fed'in aşırı sıkılaştırmaya gidip gitmeyeceğini yeniden değerlendiriyor; bence söz konusu olan korku bu.” dedi. Arone, sözlerine “Öyle bile olsa, Fed'in patikası anlamında hiçbir şey değişmedi ve bence ekonomi önemli ölçüdeki güçlü seyrini sürdürüyor.” diyerek devam etti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz iki günkü açıklamalarında S&P 500 Endeksi'nin üç ayın düşüğüne gerilemesinden Fed'i sorumlu tuttu.

Hisse senetleri

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saatiyle 14:30'da yüzde 1.2 yükseldi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.3 arttı.

Hong Kong'da Hang Seng Endeks iyüzde 1.9 yükseldi.

Kospi Endeksi yüzde 1.9 arttı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1.2 arttı

1 ABD Doları: 5,87 TL

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30