Eskişehirspor Başkan Yardımcısı Özgür Marankoz ES TV ekranlarında yayınlanan Es Spor programına telefon ile bağlandı. Sadi Seda ve Osman Cemoğlu’nun sorularını yanıtlayan Marankoz bağlantıda özetle şu ifadeleri kullandı;
"Suat Kaya hocamızın lisansı yetişmediği için 1922 Konyaspor maçında takımın başına olamadı. Yardımcıların evrak işlemlerini daha önce başlatmıştık. Onların ki yetişti ancak Suat hocamızın ki yetişmedi. Hocamız Eskişehir’de kaldı. O gün kimlerle görüştü, ne yaptı pek bir bilgim yok.
Tanase dosyası kapatılmadı. Kendisi ile bir kısım peşin, bir kısım taksitle, bir kısımda Süper Lig’e çıkınca ödenecek şekilde üç aşamalı bir anlaşma yaptık. Anlaşmaktan başka çaremiz yoktu çünkü 6 puanımız silinecekti. Süper Lig’e çıkana kadar bir sorun çıkarmayacaktır.
Özgür Çek dosyası kapatıldı. 750-800 bin liraları bulan bir alacağı vardı. Çok çok düşük bir meblağa kapatıldı. Bize en çok kim indirim yaparsa, biz o kişi ile anlaşıp, biraz da para bulup ödüyoruz. Eskişehirspor’un borçlarını olabildiğince azaltmaya çalışıyoruz ki, insanlar Eskişehirspor’u çok borçlu bir kulüp gibi görmesin. Eskişehirspor’un yönetilebilir olduğunu, biraz çalışıp çabalayarak borçların önemli oranda azaltılabilir olduğunu camiaya göstermeye çalışıyoruz. Eskişehirspor yönetimi olarak en önemli hedeflerimizden birisi bu. 8-10 yıldır Eskişehirspor’dan alacağı parayı bekleyen insanlar şu an bize güvendiklerini dile getiriyorlar. Biz kendileri ile sürekli iletişim halindeyiz. Sadece imza lazım olduğu zaman arandıkları için biraz kırgınlardı. Bu işler iki taraflı işlerdir. İki tarafın da anlaşması gerekiyor. Birinin isteklerini karşıdaki karşılayamazsa iş sonuçlanamıyor. Kulübümüze karşı sert tavır sergileyenler bile şu an kulübümüze karşı çok ılımlılar. Bu durum da bizi mutlu ediyor.
Haziran ayında Mali Genel Kurulda dağıtılan kitapçıktaki Euro kuru 10 lira civarındaydı. Euro bugünlerde 11 liraların üzerinde. Bu sebeple döviz borçlu dosyalardan bir an evvel kurtulmak gerekiyor. Yabancı futbolculara Euro kuru ile borçlanmayı bir şekilde anlıyoruz ancak, yerli bir oyuncunun bonservisini yerli bir kulüpten almışız ancak Euro borçlanmışız. Bu durum biraz mantıksız geliyor.
Alacağı olan futbolcular ile görüşüp anlaştığımız isimler var. Şu an 1 milyon lira bulsak toplam 7 milyon liralık borç kapatabilecek durumdayız. Ancak sıkıntı şu ki maddi kaynağımız yok denilecek kadar az. Borç kapatacağız diye kulübün işleyişi için lazım olan paraları harcayamayız. Yani özetle 1 milyon lira para bulabilirsek 7 milyon lirayı bulan borç azaltabileceğiz. Valilikten onay beklediğimiz bir projemiz var. Bu proje direkt dosya kapatmalar ile ilgili olacak.
Sayın vekilimizin ‘Eskişehirspor için 100 Euro bile bulamadım’ dediği şu ortamda, 3 ay gibi bir sürede 25 milyon lira civarında bir borç azalttık. Keşke vekilimiz güncel gelişmelerden haberdar olsaydı. Kendisinin bu tarz açıklamaları insanların Eskişehirspor’dan uzak durmalarına sebebiyet verebilir. Sayın vekilimizin yanlış ve eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Biz yönetim kurulu olarak göreve gelirken ‘bu takımı şampiyon yapacağız, Süper Lig’e çıkartacağız’ diye bir vaatte bulunmadık. Borçları azaltalım, şehrin ileri gelenleri kulüpten uzak durmasın diye çalışıyoruz. Eskişehirspor’un hayrına kim faydalı bir iş yaparsa bu camia kendisini unutmaz ve her zaman hatırlar. Eskişehirspor’a maddi manevi destek vermek isteyen herkese kulübümüzün kapısı açık. Her zaman gelip bir çayımızı içebilirler. Oldukça şeffaf davranmaya çalışan bir yönetim kuruluyuz. Şehrimizin önemli sıkıntılarından birisi iletişim problemi. Doğru ve sağlıklı bir iletişim ile her şeyin çözülebileceğine inanıyoruz. Umarım doğru iletişim ile sıkıntılar çözülür.
Şirketleşme konusu yıllardır konuşulan bir konu. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen yıllardır bu konuda çağrıda bulunuyor. Bu konuda bütün önerilere, görüşmelere açığız. Belki orta ve uzun vadede hayata da geçebilir. Ancak bugünden bunu yapmamız hiç sağlıklı bir yol diye düşünüyoruz. Bu konuda yapılabilecek her çalışmaya kapımız açık.
Tanase dosyasının çözüme kavuşmasının ardından altyapımızın transfer yasağı açıldı. İlk transferimizi de gerçekleştirdik. Altyapımızda çalışmalara çıkan oyuncularında lisanslama işlemleri yapıldı. Altyapıya transfer konusunda yol haritamızı ikiye ayırmak gerekiyor. Yetiştirebilir yaşı ufak oyuncular transfer etmek ve 6 ay sonra direkt A takıma monte edebileceğimiz oyuncular bulmak. Önümüzdeki günlerde seçmelerimiz olacak. Farklı illerin amatör liglerinde top koşturan yetenekli oyuncuları da transfer etmek istiyoruz. Acele ederek hata yapmak istemiyoruz. Belki de tarihi bir süreç geçireceğiz. Bu kulüp belki de bu yapılan transferler sayesinde ayakta kalacak. Altyapının transfer yasağı kalktıktan sonra telefonlarımız susmaz oldu. Herkes bize ulaşıp oyuncu önermeye çalışıyor.
Sportif başarı ne zaman gelir bilmiyorum. Biz idari anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Başarılı sonuçların gelmesini ve puan durumuna yansımasını biz de çok istiyoruz. Bizler de Eskişehirspor taraftarıyız. Büyük bir camiayız. Büyük camialarda saha sonuçları doğal olarak her zaman büyük önem taşır. Iğdır FK maçında oynanan oyundan ve mücadeleden memnunuz. Gelecek adına umut verdiler. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz iyi niyetle çalışıyorlar. İnşallah olumlu sonuçlar gelmeye başlar. Bu ligde kalmak için 35-36 puan gerekiyor. Bir maç kazandığımız takdirde ben oyuncularımızın hızlı bir şekilde özgüven kazanacaklarına inanıyorum.”