Çok dikkatli davranıyoruz

Op. Dr. Barış Kurtgöz: "Gerçek bir Eskişehirspor taraftarıyım. Ekibimizde alanında uzman, tecrübeli isimler yer alıyor. Futbolcularımızın sağlığı bize emanet. Hepimizin ortak tek bir amacı var; o da Eskişehirspor’a yardımcı olmak."

Çok dikkatli davranıyoruz
banner127

Sporcu sağlığıyla ilgilenmeye nasıl başladığını hakkında konuşan Op. Dr. Barış Kurtgöz; “2004 yılından beri Ortopedi uzmanıyım. Asistanlık dönemimde hocam Prof. Dr. Sefa Müezzinoğlu Kocaelispor’da görevliydi. Futbol dünyası ile tanışmam onun sayesinde gerçekleşmişti. 2007 yılında Eskişehir’de Anadolu Hastanesinde göreve başlamıştım. Hastanemiz o dönemlerde kulübe sponsor olmuştu. 2007 yılında Dr. Metin Aycı kulüp doktorluğu yapıyordu, ben de yardımcı oluyordum. 2008-2009 sezonunda direkt kulüp görevlisi oldum. Kısa süreli ayrılıklar olsa da uzun süredir Eskişehirspor’a hizmet etmeye çalışıyorum. Son 3 sezondur da hastanedeki görevimin yanı sıra, aralıksız olarak kulüp doktorluğu yapıyorum” dedi.

Koyu bir Eskişehirspor taraftarı olan Kurtgöz, ‘Gerçek bir Eskişehirspor taraftarıyım’ derken sözlerine şu şekilde devam etti; “Çocukluktan gelme bir aşk diyebiliriz. Ayder tribününde çok maç izlemişliğim var. Mesleğim gereği çok deplasmana gidemedim ama iç sahadaki maçları kaçırmamaya çalışıyordum. Özellikle lise ve üniversite yıllarımda çok sayıda maça gittim” dedi.

Futbolcuların en çok kas yaralanması sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirten Kurtgöz, “Bu sakatlıklar bazen 2-3 gün, bazen de 7-8 hafta oyuncuyu takımından uzak bırakabiliyor. Şiddetine ve derecesine göre süreç farklılık gösterebiliyor. Eklem ve diz yaralanmaları ile de sık sık karşılaşıyoruz” cümlelerini kullandı.

“Önüne geçebildiğimiz kadar geçemediğimiz sakatlıklar da var” diyen Op. Dr. Barış Kurtgöz, “Antrenman temposuna, sıkışık maç takvimine göre oyuncuları doğru şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Beslenme, dinlenme, fizik tedavi ve rehabilitasyon, masaj programları ve koruyucu ekipmanlar ile bazı riskleri en aza indirebiliriz ama her sakatlığının önüne geçmek mümkün değil. Keşke böyle bir teknoloji olsa ama dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok” dedi.

Sahaların zeminleri sporcu sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyleyen Op. Dr. Barış Kurtgöz, “Çok yumuşak zeminler de, çok sert zeminler de farklı farklı sakatlıklara yol açabiliyor. Sadece futbolda değil tüm spor branşlarında saha zeminleri çok önemli. Biz kendi stadyum ve antrenman sahalarımızın zemininden memnunuz. Ama gittiğimiz bazı deplasman maçlarında kötü zeminlerle karşı karşıya kalabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekibi hakkında bilgi veren Op. Dr. Barış Kurtgöz, “Ekibimizde alanında uzman, tecrübeli isimler yer alıyor. Diğer doktorumuz Baran Güler, fizyoterapistlerimiz Uğur Aydın, Yiğit Özkan, İzzet Pekcan, masörlerimiz Hikmet Demiraç, Kenan Uğurlukol ve Ekrem Ekiz sağlık ekibimizde yer alıyor. Tanıdığım ve güvendiğim isimler ile aynı ekibin içerisindeyiz. Hepimizin ortak tek bir amacı var; o da Eskişehirspor’a yardımcı olmak. Futbolcularımızın sağlığı bize emanet” ifadelerini kullandı.

Kurtgöz, futbolcuların sakatlık ve sonrasındaki tedavi sürecini ise şu şekilde anlattı; “Futbolcularımız zaman zaman sakatlık yaşayabiliyorlar. Ciddiyet derecesi düşükse kısa sürede fizik tedavi ve rehabilitasyon ile tedavi ediyoruz. Ameliyat süreci gerekiyorsa durum değişebiliyor. Cerrahi kararları vermek bize bağlı. Operasyon gerektiren durumlarda oyuncu karar veriyor. İster bizi tercih eder, ister farklı bir sağlık kuruluşuna başvurabilir. Oyuncularımız genelde bize güvenmeyi tercih ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Talha Erdoğan, Cengiz Alp Köseer, Emre Kuday, Selman Çiftkanatlı, Muhammet Yahya Akbulut operasyona aldığımız ilk aklıma gelen isimler. Bu oyuncuların cerrahi operasyonlarını ben gerçekleştirdim”

Pandemi sürecinde futbolcuları Covid-19 virüsünden olabildiğince uzak tutmaya çalıştıklarını belirten kulüp doktoru, “Covid-19 salgını dünyayı çok önemli bir şekilde etkiledi. Dünyada yaklaşık 2,5 milyon civarında insan bu salgın nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda. UEFA ve TFF’nin bu salgınla ilgili belirlemiş olduğu kurallar var. Alınabilecek tüm tedbirleri eksiksiz uygulamaya çalışıyoruz. Kulübümüzün içerisinde salgın olmaması adına yapmamız gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Deplasmana giderken, deplasmandan gelirken çok dikkatli davranıyoruz. Sağlık sponsorumuz haftalık olarak testlerimizi gerçekleştiriyor. Yüzde yüz engellemek mümkün değil. Kulübümüzde de vakalar görüldü ama çok şükür ciddi bir sıkıntı yaşayan olmadı” cümlelerini kullandı.

Taraftarları anladığını ancak insan sağlığı açısından tribünlerin açılması için henüz erken söyleyen kulüp doktorumuz, “Tribünlerin Nisan ayında düşük kapasiteli olarak açılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Bunun için ciddi sayıda insanın aşılanması gerekiyor. Aşıların etkinliğinin kontrol edilmesi gerekiyor. Tribünlerin herşey tamam olmadan açılması ciddi riskler doğurabilir. Hele bir de mutasyon olayı çıktı. Taraftarların sabırsızlığını anlıyorum ama TFF’nin bu konuda aceleci davranmaması gerekiyor” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 22:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30