Üniversiteden akademisyenler, STK’lardan ve kurumlardan alanında uzman kişiler ile kendi alanlarında bilgi ve becerilerini paylaşmak isteyen eski İklim Sözcülerinin eğitim verdiği program her hafta 2 defa zoom platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. 9 Mart tarihinde başlanan ve 12 eğitimin yapıldığı İklim Akademi sürecinde iklim için faydalı işler yapmak ve toplumda farkındalık yaratmak isteyen yeni sözcülere iklime dair pek çok konu başlığında eğitimler verildi.
İklim Sözcülerinden Begüm Kayalı, Didem Değirmenci, Berna Karabacak, Zevaiddin Özcan ve Raziye Peker, sözcü arkadaşlarına iklim değişikliğinin ulusal ve yerel ekonomi üzerine etkisi, iklim değişikliğinde kozmetiklerin karbon ayak izi ve döngüsel ekonomilere geçiş, iklim değişikliği ve kentler, iklim değişikliği ve tarım, iklim değişikliği ve sürdürülebilir ulaşım konularında eğitim verdi.
Eskişehir Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Salih Eğerci ise “İklim Değişikliği ve Enerji” (Enerji Okuryazarlığı), Buğday Derneği’nden Medya ve Yayınlar Sorumlusu Özlem Gürtunca “İklim Değişikliği ve Gıda Zinciri”, 350 Türkiye’den Efe Baysal ve Ege Tok da İklim Adaleti Atölyesi gerçekleştirdi.
İklim Akademi Eğitimleri, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan (WWF) Türkiye İklim ve Enerji Programı Uzmanı Sırça Sare Göğüş’ün “Küresel Müzakereler ve Ulusal Politikalar” eğitimi ile devam edecek. İklim Sözcüleri detaylı eğitimler için memnuniyetini dile getirirken, Tepebaşı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri de İklim Sözcülerine yönelik gerçekleşen kapsamlı eğitimlerde destek veren STK ve Akademisyenlere teşekkürlerini iletti.