ESO’dan 20 bin çalışana destek!

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), üyelerinin yanı sıra Eskişehir’de üreten tüm üreticilerin işlerini kolaylaştıracak ve mali anlamda destek sağlayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Eskişehir’de üretim yapan, Eskişehir’de iş imkânı sağlayan işletmelerin belirlenmiş alanlarda Mesleki Yeterlilik Belgelendirmeleri için mali harcamaları ESO’nun oluşturduğu destek sisteminden karşılanacak.

ESO’dan 20 bin çalışana destek!
banner127

Konu ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen meslek dallarında, çalışanların işine devam etmesi için gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgeleri için 7 ana sektörde ve 71 meslek dalında ESO tarafından destek sistemi oluşturuldu. 1 kişi de olsa 5 kişi de olsa hepsini kapsayan ve hepsine destek olacak bir paketten bahsediyoruz. Burada hedefimiz 20 bin çalışanımıza 11 milyon TL'lik destek. Bu da bir destek paketidir.” dedi. 
ESO üstelenecek
ESO üyesi olan ya da Odaya üye olmayan firmalarda çalışan personelin, zorunlu mesleklerdeki mesleki yeterlilik belgesi sınav ücretlerinin ESO tarafından finanse edileceği vurgulayan Kesikbaş, şunları kaydetti;
“Bu anlamda bu paketi açıklamak küçük bütçesi olan Eskişehir Sanayi Odası olarak önemli bir değerdir, rakamdır. Bu rakamı Oda olarak biz üstleniyoruz. İşverenlerin mesleki yeterlilik ücretlerini karşılayamaması gibi problemler nedeniyle çalışanların gerekli mesleki yeterlilik belgelerini alamadıklarını görüyoruz. Bu doğrultuda çalışanların işlerine devam edebilmelerini sağlayabilmek ve işverenlerin her bir belgesiz çalışanı için maruz kalacakları cezai uygulamalara takılmamaları için ESO olarak, çalışanların mesleki yeterlilik belgelerini almalarını sağlıyoruz. Bu sayede nitelikli iş gücü, kaliteli hizmet ve ürün, daha az iş kazası, üretimde verimlilik, daha kolay iş bulabilmeyi hedefliyoruz. Hem işverenlerimize hem de işçilerimize karşı bir sorumluluğumuz var”
Eskişehir’de tüm üretenleri kapsıyor 
ESO-ESO ABİGEM tarafından yürütülen Mesleki Yeterlilik Belge edindirme projesinden yararlanacakların başvuru şartları hakkında bilgi sahibi olması için açıklamalar da bulunan Kesikbaş, “MYK Sınav ve Belgelendirmeleri için iş yerlerinin ESO üyesi olması gerekmiyor, branşlara göre değişiklik gösteren sınav ücretleri, firmaların çalışanları adına ESO ABİGEM’e yapacağı müracaatla, ESO tarafından karşılanacak.” dedi.
11 milyon TL bütçesi var 
Destek Sisteminin ESO tarafından projelendirdiğini anlatan Kesikbaş, “Fonlanan yaklaşık 11 milyon TL bütçeyle Eskişehir üretimine destek olunması, kaliteli iş insanlarının yetişmesi ve yapılan işlerin kaliteli bir şekilde ortaya konulmasını hedefliyoruz” diye konuştu. 
İhracat olmazsa olmaz
Toplantıda ESO tarafından Eskişehir’in ihracatının artması için yapılan projelerden de bahseden Kesikbaş, “İhracat rakamlarımızı yükseltmek için ilk URGE projemizi gerçekleştirdik, Yapı Malzemeleri sektöründeki ilk çalışmamızı İngiltere’ye çıkarak gerçekleştirdik. Sırada otomotiv, gıda ve mobilya sektörlerimiz var. Dar bir bütçemiz var ancak tüm projelerimizi başarı ile yürütüyoruz. ESO olarak ihracat ve eğitime odaklandık. İhracat ve eğitim olmazsa olmazımız” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yanı sıra, Meclis Başkanı Süha Özbay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Düş ve Sinan Özeçoğlu, ESO ABİGEM Genel Müdürü Ahmet Özyazıcı, ESO Genel Sekreteri Volkan Günaydın ve ESO Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yeşiltepe katılarak bilgi verdiler.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30