Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu’nun , Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri esnasında, Eskişehir’in ulaşım sorunlarını gündeme taşıyan soruları, Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırıldı.
YUNUSEMRE İSTASYONUNA GÜNDÜZ TRENİ GÜNDEMDE
Kabukcuoğlu, Mihalıççık Yunusemre İstasyonu’nda trenlerin sadece gece saatlerinde durduğunu, bölge halkının gündüz saatlerinde de uygun trenlerin durmasını talep ettiğini içeren soruya Bakan Karaismailoğlu, bu istasyonda ilgili trenlerin gündüz saatlerinde de duruş yapması konusunun değerlendirileceğini söyledi.
YATIRIM PLANI İÇİN BİR 15 YIL DAHA BEKLENİLMEMELİ
2007 yılından bu yana adı konulan ancak bir çivisi dahi çakılamayan 53 km uzunluğundaki Eskişehir Güney Çevre Yolu’nu hatırlatan Kabukcuoğlu’na Bakan Karaismailoğlu, proje çalışmalarının tamamlandığını, bu yolun yatırım programına alınmasının beklendiğini söyledi. Cevabı değerlendiren Kabukcuoğlu, “ Çevre yoluna alternatif olup, şehir trafiğimizi rahatlatacak Güney Çevre Yolu’nun proje çalışmaları tamamlandığına göre, bu projenin derhal hayata geçirilmesi veya bekletilmesi AK Parti hükümetlerinin tercihidir. Eskişehirlilerin bu ihtiyacı bugüne kadar öncelik bulmadı.” dedi.
3 YILDA 2 KİLOMETRELİK YOL
Halk arasında ölüm yolu olarak bilinen Eskişehir-Alpu-Bozan-Mihalıççık yolunu da sorularıyla gündeme getiren Kabukcuoğlu’na Bakan Karaismailoğlu, 39 kilometrelik yolun 2,1 kilometresinin tamamlandığı ve çalışmaların devam ettiği yönünde cevap verdi. Kabukcuoğlu bu cevabı, “ 2019 Mart ayında törenle başlatılan Alpu Yolu çalışmaları, aradan 3 yıla yakın zaman geçmesine rağmen 2 kilometre yol yapılarak, henüz törenin düzenlendiği noktaya dahi varılamadı.” şeklinde değerlendirildi.
ESKİŞEHİR AFYON YOLU UNUTULDU
Kabukcuoğlu’nun , Eskişehir- Afyon yolunun Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan kısmının ne zaman yapılacağı hususunda yönelttiği sorusu, Bakan Karaismailoğlu tarafından, proje çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanmış olup, yatırım programına alındıktan sonra yapılacağının planladığı şeklinde karşılık buldu.
İNTERNETSİZ MAHALLELERİMİZ VAR
Mobil Haberleşme Altyapısının Eskişehir’in kırsaldaki birçok mahallesinde yetersiz kaldığını, vatandaşların iyileştirme taleplerini 2020 yılından bu yana Bakanlığa ilettiklerini söyleyen Kabukcuoğlu, “Bakanlık 2009 yılında geçilen 3G teknolojisini kırsalda yeterli gördüğü için, köylerimizin bu talepleri karşılık bulmuyor. 2016’dan bu yana 4.5 G hizmeti verilirken, 3G’yi yeterli göremeyiz. Sayın Bakan şuan için Eskişehir’de 6 farklı yerleşim yerinin değerlendirme aşamasında olduğunu söylediler. Eskişehir’imizin kırsalında yaşayan vatandaşlarımızın daha çok mağdur olmaması adına konunun takipçisi olacağız. ”dedi.