Pedagojik formasyon kaldırıldı mı?

Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konuların başında pedagojik formasyon sürecinin bundan sonra nasıl uygulanacağı konusu geliyor. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Öğretmen olmak isteyen adaylar nasıl bir yol izleyecek?

Pedagojik formasyon kaldırıldı mı?
banner127

Formasyon kaldırıldı mı sorusu, pedagojik formasyon almak isteyen pek çok  aday için cevabı merak edilen bir soru. İlerleyen süreçte lisansüstü düzeyde bir program açılacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, bu programı ‘Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı’ adı altında gerçekleştirecek. İşte, formasyon kaldırıldı mı sorusuna yönelik önemli detaylar…

FORMASYONDA YENİ DÖNEM

Eğitim Fakültesi mezunlarının haricinde diğer fakülte bölümlerinden mezun olan adayların almak zorunda olduğu pedagojik formasyonda yeni bir dönem başlıyor. Üniversitelerin açtığı programlarla sertifikasyon süreci ile tamamlanan pedagojik formasyon, yeni dönemde ‘Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı’ başlığı altında yüksek lisans süreci ile gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesine göre; Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacak. Bu program mesleki gelişim çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik hakkı kazanan adaylara uygulanmaya başlayacak.

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler.

Bu programda öğrencilere; Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Eğitim Psikolojisi, Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretmenlik Uygulaması, Öğretmenlik Meslek Etiği, Eğitim Tarihi, Eğitimde Program Geliştirme, Eğitim Sosyolojisi, Eğitim Felsefesi, Rehberlik, Bilgisayar Destekli Öğretim, Özel Eğitim, Karakter ve Değerler Eğitimi, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Eğitimde Eylem Araştırması, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Türk Eğitim Tarihi, Bireyselleştirilmiş Öğretim, Yaşam Boyu Öğrenme, Gelişim Psikolojisi dersleri verilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30