Bakan tarih verdi, öğretmenler aşılanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Şubat'ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak." dedi.

Bakan tarih verdi, öğretmenler aşılanacak
banner127

Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu'nda düzenlenen 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada öğrenci ve öğretmenlerle İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra ilk ders zilini çaldı.

Bakan Selçuk, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'nin bütün köy okulları ile beraber Gödekli Köyü İlkokulunda da 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için ilk ders zilini çaldıklarını söyledi.

"6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda yüz yüze eğitime başlandı"

İkinci yarıyılın hayırlı olmasını dileyen Selçuk, şöyle konuştu:

"Şu an itibarıyla köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hafta itibarıyla ülkemizin bütün köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz."

Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili attıkları tüm adımların uzun süren araştırmalar ve planlama süreçlerinin sonunda belirlendiğini ifade ederek, bunun için çalışmaları adım adım yürüttüklerini dile getirdik.

Sağlık güvenliğinin adil ve kontrol edilebilir olmasının kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Selçuk, "Bu kararlılıkla bütün evlatlarımızın aynı sağlık güvenliği imkanları içinde olması için 27 Temmuz 2020'de Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü' kapsamında bir kılavuz yayımladık." dedi.

"Şubatın son haftasında öğretmenlere aşı yapılmasına başlanacak"

Bu kılavuzda okul sınırları içinde öğrencilerin nerede ve nasıl hareket edeceklerine, hangi alanlarda ve şartlarda ders yapacaklarına, okulun hangi alanlarında ne tür faaliyetlerin gerçekleştirilebileceğine ve öğretmenlerin alacağı tedbirlerin ne olacağına ayrıntılı bir şekilde yer verdiklerine değinen Selçuk, şunları kaydetti:

"Sınıf, öğretmenler odası, okul bahçesi gibi bir okul binasında aklınıza gelebilecek her ortak kullanım alanı için ayrı ayrı kurallar belirledik. Kılavuzun yayımlanmasının hemen ardından okullarımızın hijyen şartlarının iyileştirilmesi adına 'Okulum Temiz' belgelendirme programını yürürlüğe aldık. Bugün itibariyle okulların yüzde 98,2'sini oluşturan 49 bin 361 okulumuz, 'Okulum Temiz' belgesiyle yüz yüze eğitime hazır hale geldi. Bunların yanında okulla bir bağı bulunan herkesin HES uygulaması ile Kovid-19 virüsüne yakalanmış olması ve temaslı olma durumları okul müdürlerine bildirilmektedir. Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde son derece önemli bulduğumuz bir konu da öğretmenlerimize aşı uygulaması. Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Bu listeler randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubatın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak."

"Her bir çocuğun hakkı için hakkıyla çalışan bir sistem kuruluyor"

Bakan Selçuk, açılış töreninde yaptığı konuşmada, en önemli çalışmanın öğrenme kayıplarını ortadan kaldırmaya yönelik eğitim seferberliği olduğunu söyledi.

Fırsat adaleti ilkesinin verdiği dikkatle uzaktan eğitim sürecinde eğitim seferberliği başlatmanın önemini vurgulayan Selçuk, "Bunun için her bir çocuğumuzun gereksinimine uygun olarak yapılandırdığımız 'Ulusal Destekleme Programı'nı hazırladık. 'Hangi çocuk derse girdi', 'hangisi girmedi', 'hangi çocuğa öğretmeni ne ödev verdi', 'o çocuk ödevi yaptı mı, yapmadı mı', 'kitap okumak için girdiği dijital sayfada kaç dakika kaldı', 'canlı derste kaç kere söz aldı.' Biz bunların cevabını dakikalarıyla biliyoruz. Bu bilgimizden yola çıkarak çocuklarımızın ihtiyacı olan destekleme eğitimini almasını, Ulusal Destekleme Programı'ndan tam da ihtiyacı ölçüsünde yararlanmasını, varsa açığını kapatmasını, yoksa bilgisinin pekişmesini sağlayacağız. Her bir çocuğun hakkı için hakkıyla çalışan bir sistem kuruluyor ve o hak, çocuklarımıza teslim edilecek." diye konuştu.

"Tablet bilgisayar dağıtımları devam ediyor"

Bakan Selçuk, dünya standartlarının çok üzerinde bir uzaktan eğitim sürecini yönettiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"2023 eğitim vizyonumuzda temel ilkelerimizden biri olarak altını çizdiğimiz eğitimde fırsat adaleti doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimlerini karşılamak üzere dağıtımlarımıza hızla devam ediyoruz. Dünya standartlarında hatta çok zaman bu standartların üzerinde, bir uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitime geçiş sürecini yönetiyoruz. Öğrencilerimiz için geliştirdiğimiz her çalışma gibi okulların açılışındaki önlemlerin ve aldığımız kararların belirlenmiş ilkeler içinde, sürdürülebilir ve denetlenebilir olmasını çok istiyoruz. Okulların, her yönden olduğu gibi, sağlık güvenliği bakımından da güvenli olduğunu bütün vatandaşlarımızın bilmesini ve içlerinin rahat olmasını isterim."

Öğrenme kayıplarının destekleneceğini, telafi edileceğini ve uzaktan eğitimin artık eğitim sistemlerinin içinde sağlam bir yeri olduğunu belirten Selçuk, sürekli güncellenen ve genişleyen altyapısı ile dünyanın en çok başvurulan eğitim platformu EBA ile 3 adet TRT EBA TV kanalının, her zaman açık kalacağını ve yeni içeriklerle öğrencilere ve öğretmenlere hizmet vereceğini dile getirdi.

"Üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk olmayacağını salgında tecrübe ettik"

Her bir çocuğu önemsediklerini belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Sizlerle mutabakat halinde ve iş birliği içinde eğitimde üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk olmayacağını salgın sürecinde birlikte tecrübe ettik. Her bir çocuğumuz ve öğretmenimiz bizim için çok önemli. Her biri biricik, her birinin serencamı kıymetli. Onlar, umutla ve iyimserlikle gözlerinin içine baktığımız, ülkemizin geleceği olan emanetlerimiz. Bugün bu köyde evlatlarımızla birlikte şu zili çalmak onlar kadar bizleri de mutlu etti. Onların önce sağlıklı olmaları ve sonra da iyi bir eğitim almaları için elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. En kısa zamanda sınıflarımızın dolması, okul bahçelerinin cıvıldaması, hasretin tamamen ortadan kalkması temennilerimle, yeni yarıyılın bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Bakan Selçuk, konuşmanın ardından sınıflara girerek öğrencilerle bir araya geldi.

Okul öğretmenlerinden Demet Yürek’in törene katılan 2 yaşındaki oğlu İsmail Yürek’in "kardelen bebek" hediye ettiği Bakan Selçuk, daha sonra okul önünde öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuklarla okul bahçesinde salgın döneminde uygulanan "temassız oyun"u oynayan Selçuk, anasınıfında da bir süre öğrencilerle vakit geçirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30